Според лидера на "Атака" прокуратурата иска да изрисува негов лош портрет

 

Софийският апелативен съд решава окончателно дали Волен Сидеров и Десислав Чуколов трябва да влязат в ареста заради нахлуването в НАТФИЗ в изборната нощ.

 

Миналата седмица двамата бяха задържани, а след това освободени срещу 6000 лева гаранция. Според прокуратурата обаче двамата депутати трябва да бъдат задържани под стража, тъй като има реална опасност да извършат ново престъпление.

 

При главния прокурор още на 3 ноември са постъпили още две нови предложения за сваляне на имунитета на Волен Сидеров - за случаи от 2011 и 2013 г. При първия става въпрос за нахлуване на лидера на "Атака" в общината на град Батак. Вторият случай е подобен, но в Бургас.

 

Така съдът прие двете нови доказателства от прокуратурата. А защитата продължи да настоява, че искането за задържането на двамата депутати е незаконосъобразно.

 

Самият Волен Сидеров обясни, че двата примера, които днес извадиха от прокуратурата, са "част от политическите прояви и от дейността на политическа партия "Атака" и ги определи като хулигански действия, а като "по-бурно протичане на мероприятия".

 

Според него прокуратурата просто иска да изрисува негов лош портрет като "обществено опасна личност".

 

Припомняме, че на 20 ноември, Софийската градска прокуратура настоя Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат задържани под стража. Според прокурорите решението на съда да пусне двамата депутати срещу парична гаранция от 6000 лева е незаконосъобразно.

 

Припомнете си случая в прикаченото видео: