Възможни са временни спирания на движението от съображения за сигурност

 

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън пристига на двудневно посещение у нас. Домакинът му - Бойко Борисов анонсира визитата още преди шест месеца.

Още по темата

 

Дейвид Камерън е сред европейските лидери, които са най-застрашени от терористично нападение. Именно от мерки за сигурност програмата му у нас до последно още се пази в тайна. Британският премиер пристига у нас като фантом. В България идваха и Путин и Буш, които камерите посрещнаха още на летището, а програмата им беше предварително обявена. Сега обаче не се знае дори точният час на пристигане. По всяка вероятност британският министър-председател ще пристигне около 15 часа. 

 

По молба на британските служби за сигурност, от МВР не дават никаква информация за мерките за сигурност. От правителствения ВИП Камерън ще се придвижи по булевард "Брюксел" и после по "Цариградско шосе" до сградата на Министерския съвет, където ще се срещне с Бойко Борисов. За 18 часа е насрочена срещата с президента Росен Плевнелиев. По-късно двамата ще разгледат изложба в София Тех Парк. Поетапно и временно ще бъдат затворени булевардите "Брюксел"и "Цариградско шосе", както и улици в центъра на София. В двудневната визита на Камерън е включено пътуване до българо-турската граница. 

 

 
Тази визита е двойно рискова за премиера. Преди часове британските военновъздушни сили нанесоха първите удари по ИДИЛ по предложение на Камерън. До това се нарежда и инцидентът със съмнителния бус на летището в София, който вдигна на крак службите.