Да предадеш помощта нататък

 

13-годишно онкоболно дете дарява пари на друго болно момче. Георги Гюров от Шумен, чиято диагноза е тумор в мозъка, вече е в ремисия, благодарение на помощи и лечение в чужбина. Част от парите - 5000 лева, са останали и той ги пренасочва  за лечението на своя съгражданин Наско.  

 

„Хората, които разбира се заслужават да получават добри дела трябва и да отвръщат също с добри дела“, казва Георги.


„Тези пари не са наши. Тези пари са на целия град. Тази сума, която остана в банковата му сметка, е благодарение на отстъпката, която ни направиха в клиниката в Истанбул", споделя и баща му. 


По сметката на Наско са преведени 5000 лева от парите на Георги. А дарението между две болни момчета събра две майки. Две жени, които и за в бъдеще ще си помагат и подкрепят.


И може би като в инициативата „Предай нататък“ кутиите за дарения от кампанията на Георги сега се ползват за набиране на средства за Наско.

 

За Георги лечението е приключило, но той ще остане под лекарско наблюдение. Семейството му обаче не губи надежда дори ако болестта се върне отново.


Освен за Наско, от дарителската сметка на Георги са преведени и 2 хиляди лева за лечението на още едно болно дете. Това е 3-годишната Рая, която е с церебрална парализа.
 

Репортер: Нивелина Няголова