Максималните температури остават високи за сезона

 

Събота ни зарадва с прекрасно време за разходка. До края на деня ще се радваме на много слънчеви часове. Максималните температури остават високи за сезона - достигат 8° и 13-14°, в районитe над планините ще бъде слънчево и почти тихо. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°.


Поглед и към Европа. Дълбок атлантически циклон, с център в близост до Исландия, ще е причина за валежите на Британските острови, в района на Северно море, Скандинавския полуостров и Прибалтика. Валежите ще са предимно от дъжд, в Норвегия и Северна Швеция – от сняг.


Дъжд и сняг ще вали и в по-голямата част от Европейска Русия. Над Франция, по-голямата част от Централна Европа и над Пиренейския полуостров ще бъде предимно слънчево.


В неделя сутрин ще има мъгла, а в следобедните часове отново ще се радваме на слънчево време. В понеделник ще се появи вятър от запад-северозапад и мъглите ще са на по-малко места.

 

Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. По-късно през деня със северен вятър ще започне да прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи и във вторник над по-голямата част от страната ще е значителна. В сряда и четвъртък ще остане предимно облачно, почти без валежи.