Клип с любителски кадри взриви мрежата

 

Още по темата

Клип с любителски кадри на ученици, които се дрогират в училище, взриви мрежата. Действието се случва в Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов" в Сливен.

 

Във видеото, което се разпространява от събота в мрежата, се виждат младежи с цигари в ръка, които освен че пушат, опитват и вещество, което прилича на наркотик. Единият дори смърка от него. Децата са в девети клас. 

Екип на "Здравей, България" отиде в училището и се срещна с някои от учениците, които са в клипа. 

 

Един от тях разказа, че действието се развива при строеж в близост до гимназията и обясни, че са си направили "лоша шега", признавайки, че постъпката е била глупава. 

 

Той уточни, че са "смъркали" протеин – хранителна добавка. Въпреки че родителите категорично застават зад децата си, тази сутрин повечето от тях са направили тест за употреба на наркотици, които са дали отрицателни резултати. Те са убедени, че разпространеното видео е тенденциозно. С младежите ще работи психолог.

 

Директорката на гимназията обясни, че е сигнализирала Регионалната здравна инспекция за това, че около училището на няколко места се събират ученици и призна, че не може да се справят с проблема.

 

 

Репортер: Цеца Алексова