За останалата част от страната е обявен зелен код

 

Жълт код е обявен за 9 области на Западна и Югоизточна България заради гъсти мъгли.

 

Кодът е в сила за областите София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Старозагорска, Хасковска, Сливенска, Ямболска и Бургаска. В тези области гъстата мъгла ще се задържи до около обяд. За останалата част от страната е обявен зелен код.

 

В следобедните часове ще се появи слаб вятър и мъглата ще се разсее, но облачността ще се увеличи. Над планинските райони постепенно ще се заоблачи. Максималните температури през деня ще достигнат между 10 и 15 градуса, а в местата с по-трайна мъгла ще бъдат от 7 до 9 градуса.

 

Рано сутринта по-голямата част от България се намираше в плен на гъсти мъгли, но видимостта полека се подобрява. На последната спътникова снимка се вижда, че в Дунавската равнина и Централна България времето е ясно, дори слънчево. Причината е западният вятър, който успя да разсее мъглите там. 

 

Но Софийска област, Югозападна и Югоизточна България остават с гъсти мъгли и намалена видимост до 14-15 ч. този следобед. След това не навсякъде ще се вдигнат мъглите напълно, но поне видимостта ще се подобрява. 

 

През нощта и утре сутринта отново трябва да сме готови за ниски температури и мъгли в низините, равнините и високите полета. 

 

Какви опасности крие мъглата за здравето ни ще разберете в централната емисия новини в 19.00 часа.

 

Има ли мъгла във вашия регион? Изпращайте ни снимки и видеа ТУК