Те са настанени във ВМА и "Пирогов" и са в стабилно състояние

 

Още по темата

Задържан е стрелецът от снощната престрелка край голям търговски център в столицата. Той е работил в офис, който се намира в отцепената част на булевард „Черни връх”.

 

Предал се е и е направил пълни самопризнания. Не е ясно какви са мотивите за стрелбата, но най-вероятно стрелецът е бил предизвикан по някакъв начин.

 

Двамата ранени - единият на 21 години, а другият - на 30 години, са криминално проявени за грабеж и причиняване на телесна повреда. Те са настанени във ВМА и „Пирогов” с наранявания в областта на краката и без опасност за живота.

 

 

Сигналът за инцидента е подаден към 17:45 часа. Мястото на стрелбата остана отцепено с часове, а пожарни осветяваха тъмния булевард, за да могат униформените да събират доказателства. Според първоначалните данни от разследването причината за инцидента е спор между група млади мъже. 

 

Минути след инцидента се появиха спекулации за прострелян гард на Алексей Петров.
Шефът на СДВР Младен Маринов категорично отрече тази информация.

 

 

Скандалът е тръгнал от офис сграда между охранител и две момчета, които са разхождали в близост до нея и оглеждали района. При опит на охраната да ги попита защо обикалят около сградата, се стига до саморазправата.

 

Предстои прокуратурата да реши дали да поиска постоянен арест за стрелеца. Засега той е задържан за 24 часа с полицейско разпореждане.

 

 

Следователите отказват информация, тъй като разследването е в начален етап.

 

Появи се информация, че има и още един пострадал, който бил пребит. Предполага се, че стрелецът е бил пребит от двете момчета и затова е стрелял по тях.

 

По неофициална информация разследващите са намерили девет гилзи. Имало е вероятност някои от минаващите наблизо хора да е бил засегнат от хвърчащите куршуми.