Заради забавяне на процедурите започнали да санират някои жилища в София през есента

 

Санирането на десетки жилищни сгради с пари от Европа се отлага за догодина. Това потвърди пред Нова министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. На какво се дължи забавянето и ще плащат ли домакинствата за вече започнати ремонти? 

Още по темата

 

Саниране на сгради е предвидено в София, област Пловдив, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Русе. От регионалното министерство прогнозират, че около 100 сгради ще бъдат завършени до края на 2015 г. За догодина частично ще бъдат довършени 70.  А ремонтите по 130 ще започнат догодина, с пари по национална програма за енергийна ефективност. Причините за забавянето се дължат на проблеми при избраните строителни фирми. 

 

Заради забавяне на процедурите част от сградите в София са започнали да бъдат санирани през есента. 

 

Подмяната на дограмата в един от блокевете на кв. "Модерно предградие" върви по график. От днес и семейство Славови имат нови прозорци. А домакинята в семейството не може да се нарадва и на пердетата, които е купила за тях. 


Според разписаните правилници ремонтните работи трябва да спрат при температури по-ниски от 5 градуса, казват от регионалното министерство. 

 

По-всичко личи, че строителните работи в този блок ще продължат още няколко седмици. Жителите му се надяват те да завършат преди падането на първия сняг. 

 

Там, където ремонтите се окажат некачествени корекциите ще бъдат са сметка на банковата гаранция, дадена от изпълнителя.