Всеки има право на протест, коментира регионалният министър

 

Винетките с новата цена ще бъдат пуснати в продажба другия вторник, 10 декември. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова. От 15 декември можем да си купим стикер за 2016 г. по новата цена от 97 лева за годишна винетка. Месечната става 30 лв., а седмичната - 15. 

 

До края на годината още могат да се ползват седмичните стикери на старата цена. Годишните, купени през 2015 г., важат до края на януари догодина. 

Още по темата

 

Новите цени на винетките предизвикаха недоволството на шофьорите в страната. Те поискаха да видят подобряване на пътищата в страната, а не да плащат за стикери по-скъпо, а да карат по неремонтирана пътна мрежа.

 

"Всеки има право на протест, но решението за увеличаването на цените на винетките е взето и влиза в сила на 10 декември", категоричен беше регионалният министър Лиляна Павлова. Според нея има две групи протестиращи срещу поскъпването на винетните стикери. 

 

"Има хора, които справедливо и нормално протестират, но има и такива, които са регулярно протестиращи по всякакви теми”, заяви тя. 

 

"Винетките не са задължителни, това не е данък. По желание е. Който желае може да си закупи от новите стикери,  но който не желае,  може да не го прави и няма да ползва пътищата”, коментира Лиляна Павлова.

 

"Оскъпяването на винетките е чак толкова голямо спрямо намалението на стойността на застраховка "Гражданската отговорност", смята регионалният министър. 

 

На 5 декември хиляди българи протестираха срещу поскъпването на винетките: