Радан Кънев вече призова здравния министър Петър Москов да се оттегли от кабинета

 

Решаващ ден за управляващата коалиция! Очаква се един от партньорите да каже „не” на управлението. Според президента Плевнелиев и вицепремиера Румяна Бъчварова обаче други няма да го последват. 

 

Държавният глава обяви пред Дарик радио, че не иска предсрочни избори и няма да спира промените в Конституцията. Вътрешният министър Румяна Бъчварова пък е сигурна, че правителството няма да се разклати. 

Още по темата

 

ДСБ решава днес дали да напусне управлението. Лидерът на партията Радан Кънев вече призова техния министър Петър Москов да напусне кабинета. Засега обаче няма отговор от Москов. 

 

Причината за обмисляната раздялата с управляващите е съдебната реформа, която не мина според предложения от правосъдния министър план. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев вече оттегли подкрепата си за управляващите. Не е ясно дали, ако това направи и партията му, Реформаторите ще се разпаднат. 

 

Според заместника на Кънев - Атанас Атанасов, най-вероятно ДСБ ще отиде в опозиция.

 

"Ако Реформаторският блок разклатят коалицията и излязат от управлението, ще зарежем стабилността и ще отидем на предсрочни парламентарни избори заедно с президентски. Безумие е сега през зимата да правим предсрочни, после президентски избори, каза министър-председателят. До есента ще управляваме в малцинство с Патриотичния фронт и АБВ", заяви в интервю за Дарик радио министър-председателят Бойко Борисов.

 

"Другият вариант е предсрочни избори веднага - февруари или март, и дотогава безвремие и всичко спира", прогнозира Борисов.