Задържани са 14 души

 

От рано тази сутрин на територията на ГКПП "Капитан Андреево" се провежда спецакция на ГДБОП, ДАНС, прокуратурата и полицията срещу организирана престъпна група за корупция

Още по темата

 

Участват общо над 140 служители на посочените институции. Извършват се над 100 претърсвания на домове, автомобили и служебни помещения, както и лични обиски на митнически служители, от които 81 с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд.

 

До момента са задържани 14 служители. Иззети са различни по размер парични суми. Спряно е движението към България от Турция. От турска страна вече се е образувала опашка.

 

Акцията продължава и се извършват и в градовете Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград и Харманли.

 

"Има около 80-100 обвинени - от доста време се наблюдават как си свиват фунийките и си събират парата”, коментира акцията премиерът Бойко Борисов.

 

"Десетки митничари са снимани как взимат парата. В борбата за контрабандата и корупцията правим много неща и те са видими”, допълни премиерът. 

 

"Информираме турската страна, че временно ще има по-трудно преминаване на „Капитан Андреево”, уточни Борисов. По думите му  2,6 млрд. лв. са отивали допреди тази година в организирана престъпност от корупция.

 

Последната подобна акция на „Капитан Андреево” беше през март и май, когато отново бяха задържани десетки служители.

 

Репортер: Димитър Иванов