Името ѝ е депозирано в Народното събрание

 

Премиерът Бойко Борисов предлага Екатерина Захариева за поста правосъден министър. Той представи кандидатурата ѝ пред медиите преди началото на заседанието на Министерския съвет. 

 

Предложението ще бъде гласувано в парламента в петък, тъй като редица парламентарни групи са изявили желание да проведат среща с кандидата за поста. 

Още по темата

 

"Екатерина Захариева получи подкрепата на всички участващи в управлението", заяви Борисов. "Събрахме групите на РБ и ГЕРБ, защото винаги съм казвал, че трябва да правим така като избираме министри. После проведохме среща с АБВ и ПФ, Катя Захариева получи подкрепата на всички", заяви Борисов.

 

Захариева е политик и юрист, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов и главен секретар на президента Росен Плевнелиев от януари 2012 до март 2013 г. 

 

Тя заема поста на заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в служебното правителство на Марин Райков, както и заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране в служебното правителство на Георги Близнашки.

 

Захариева е магистър по право на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Между 2001 и 2003 година е адвокат, след 2003 г. е назначена за юрисконсулт, а от 2007 г. е директор на дирекция „Правно-нормативно и административно обслужване“ в Министерството на околната среда и водите.

 

Екатерина Захариева е родена на 8 август 1975 г. Завършила е Eзикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик, с изучаване на немски език.

 

Репортери: Калина Влайкова, Велина Сашева