Патриотите се разцепиха, като 7 от тях няма да подкрепят кандидатурата й

 

Екатерина Захариева ще получи подкрепата на ГЕРБ и АБВ за поста на правосъден

Още по темата

министър. След консултации с парламентарните групи стана ясно, че Реформаторите не са решили как ще гласуват в пленарната зала утре.

 

Патриотите се разцепиха, като 7 от тях няма да подкрепят Захариева за правосъден министър. Като опозиция, БСП и ДПС също няма да застанат зад номинацията ѝ.

 

Според част от Реформаторите, най-вероятно Екатерина Захариева ще събере необходимите депутатски гласове при гласуването в петък.

 

Те определиха като "смелост" решението ѝ да поеме съдебната система в такъв момент.

 

Видео: БГНЕС

 

"Всички срещи минаха в конструктивен, откровен и честен разговор, за което съм благодарна на народните представители. Набелязах най-важните и спешни стъпки, защото считам, че много спешни и важна трябва да се случат промените в Закона за съдебната власт, които са подготвени от предишния екип на министерството", коментира Екатерина Захариева.

 

"Ние стискахме зъби цяла година. Сега ни се лагага повече", коментира председателят на ДСБ Радан Кънев.

 

"Една част от групата в състав от 7 човека, вкслючително и аз. Не можа да ни убеди. Зададохме въпроси, от отговорите на които не останахме доволни", каза Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт.

 

"Г-жа Захариева в момента прави работни срещи със всички парламенторно представени партии, които формираме парламентарното мнозинство, и съвсем резонно е първата среща да бъде с ГЕРБ. Тя получи нашата подкрепа", Коментира Цветан Цветанов от ГЕРБ. 

 

"Тя си дава много ясна сметка, че това е възможност първо да се блокира активността в разследване на сигнали на магистрати, така че да се изчисти механизма за контрол и ефективност на системата", коментира Румен Петков от АБВ.

 

Припомнете си вкички факти по случая: