Всички искания на младите майки имат смисъл, каза социалният министър

 

Пропастта между богатите и бедните трябва да бъде по-малка – именно в това се изразява социалната стабилност”. Това заяви в ефира на предаването „Събуди се” министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин.


Той коментира исканията на младите майки у нас за по-високи детски надбавки, които да се дават на всички и за увеличение на парите майчинство. 


Всички искания имат смисъл, но удовлетворяването им е въпрос на държавна политика”, каза Калфин. И поясни, че да се набавят средства за въпросните пера от бюджета, то трябва да се орежат парите за други политики.


Трябва да сложим всички видове плащания за деца на масата и да видим дали има по-добър начин за разпределение на средствата”, каза още министърът.


В качеството си на член на кабинета, Калфин заяви, че като цяло „управляващата коалиция работи”.


Отделни невъздържани политически действия създадоха проблеми през тази година. Сред тях бяха Законът за борба с корупцията и Бюджет 2016”, коментира социалният министър.


Той бе категоричен, че резултатът от евентуални предсрочни парламентарни избори няма да бъде много по-различен резултат от този на предишните.


Цялото интервю с Ивайло Калфин гледайте във видеото.

 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си