Лейди Ди е написала името си от вътрешната страна на корицата

Детска книжка, в която принцеса Даяна е написала името си от вътрешната страна на корицата, беше продадена на търг.


Книгата „Noddy Goes To Toyland” от английския автор Инид Блайтън е била четена от

Още по темата

принцесата през 1960 г.


Сред колекцията за продажба са включени и други две книги, принадлежали на двете по-големи сестри на Даяна – Лейди Сара и Лейди Джейн.


Книгите са били продадени на частен колекционерза 4 626 долара, три пъти повече от първоначално обявената цена от 1500 долара.

Четивата са били собственост на семейството на Даяна до 1975 г. , когато били подарени на кралския лакей, който имал малки деца. Книгите са минали през ръцете на няколко колекционери, преди да бъдат продадени отново сега.


Ричард Дейви, директор на аукционната къща, разказа пред британския вестник „Дейли Мирър”, че принцеса Даяна е все още много популярна фигура за британската общественост и сред колекционерите.

 

"Но това, което е наистина интересно тук е, че на книгата се вижда най-ранната позната форма на подписа на кралската принцеса и едно от малкото спомени от нейното детство”, обясни той.

 

Не може да се знае със сигурност, но според специалисти почеркът на Даяна издава, че когато е написала името си в книгата, е била на пет или шест години. 

 

По-рано бе продадено и парче от сватбената торта на Даяна и принц Чарлз. Вижте подробности!