Превозвачите казват, че все още могат да се намерят билети

 

Изключително оживена е централната автогара. Столично масово се канят да напуснат града. 110 извънредни автобуса са пуснати изцяла за празниците. Превозвачите казват, че все още могат да се намерят билети.


„Пътувам за Русе. Правя го в последния момент заради работата си и задачите, които

Още по темата

трябваше да свърша. Успях да си купя билета по интернет”, обясни един от пътниците на централната автогара в София.


„Идвам от Гърция и пътувам за Плевен. Не очаквах, че ще има толкова много хора в тази посока. Купих си последния билет”, обясни жена, пътуваща за Плевен.

 

„Извънредните автобуси, осигурени за тези празници, са около 20 до 25%. Очаква се при наличие на повече пътуващи, да бъдат осигурени още автобуси. Предполагаме, че около 20 до 30 000 пътници ще напуснат страната. Наблюдава се спад в пътуващите, основно заради сивия сектор в бранша и споделените пътувания”, коментира представител на автобусна фирма.  

 

Оказа се, че билетите за автобусите за Дупница са свършили и пътниците се пренасочват към цантралната ЖП гара. Таблото в чакалнята на БДЖ показа, че има закъснения в пристигането на някои от влаковете - от Белград, Димитровград и Пловдив. Закъснения при заминаващите влакове няма. От БДЖ са осигурили 20 000 допълнителни места за празниците.

 

"Пътувам за Косттенец. Лесно си взех билет, тъй като нямаше много хора на опашката. Засега е спокойно. Купих си билет със запазено място, защото влакът е за Бургас и обикновено се пълни с пътници", обясни друг от пътуващите.