Видимостта на места ще е намалена до 500 метра

 

В неделния ден времето ще остане без съществена промяна. През нощта ще е ясно, а утре предимно слънчево. В сутрешните часове, на места в котловините на Западна България и по поречието на Дунав ще се образува мъгла. Видимостта на места ще е намалена до 500 м. Ако ще шофирате бъдете внимателни и тръгнете по-рано.

 

Сутрешните температури ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието – малко по-високи, максимални отново ще останат необичайно високи места между 11° и 16°.

 

Над планините ще бъде слънчево и приятно за разходки. По билата ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра 10-11°, на 2000 метра - около 5°.

 

В понеделник ще бъде предимно слънчево и все още топло за края на декември, Термометрите ще показват между 12° и 17°. Във вторник ще бъде предимно облачно. На отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще започне застудяване. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и максималните ще са между 3° и 8°.

 

През последните дни от тази година застудяването ще продължи. В четвъртък и максималните температури ще са отрицателни. На места ще превали слаб сняг, по Черноморието - дъжд и сняг.

 

В новогодишната нощ от североизток облачността ще се разкъсва. Ще бъде студено и ветровито,но без валежи. През първите дни от Новата година вятърът ще отслабне, но ще се задържи студено. Зимата идва с пълна сила за Нова година.