Победителят хванал крадци в извънработно време

 

На пищна церемония в НДК, МВР отличи най-добрите в редиците си. Традиционно в зала 6 се събраха бивши и настоящи ръководители, министри и служители.


А ръкоплясканията са за най-добрите за 2015-та. 4 индивидулани, 4 колективни и две поощрителни награди бяха раздадени от МВР. Колективната награда отива в полицията в Бургас.

 

Герой от Новините на Нова - сред наградените за полицай на годината. Традиционно преди коледа МВР отличи най-добрите в редиците си.

 

Той е млад, амбициозен и абсолютно неподкупен. Разказахме ви за него малко преди Коледа. Полицай Николай Николов от Кубрат, който даде на съд шофьори, опитали да го подкупят. А за Нова година полицай Николов получи признание за своята честност.


Колегите на Николай го посочват като пример за авторитетен служител, спечелил доверието на тях и на гражданите, има 10 случая на предложен подкуп.


„Въобще не ми е минало през ум, че ще бъда награден Има и колеги, които са свършили много по-важна работа от това да не вземат 20, 30 или 100 лева подкуп, не мисля, че е чак толкова важно. Просто съм си свършил работата”, казва скромно полицаят от Кубрат Николай Николов.


Просто си е свършил работата и полицай Емануил Манолов от Асеновград.


В извънработно време младши полицай Емануил Манолов без колебание предприема действие  по предотвратяване на взломна кражба в съседен имот в Асеновград и заедно със своя баща, въпреки риска, спират извършителите. Затова Емануил Манолов грабна голямата награда „Полицай на годината”.


„Според мен всички полицаи са такива, но трябва и късмет, за да уцелиш момента. От малък исках да съм полицай, сбъдна ми се мечтата и сега го работя с желание и сърце”, казва полицаят на годината Емануил Манолов.


С желание и сърце са работели и останалите наградени - за смелост, високи постижения и разкрити престъпления.


„Благодаря ви за неуморния труд и себеотрицанието. Истински се гордеем с вас!”, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.