Участъкът се намира между Благоевград и село Крупник

Договорите за проектиране, строителство и надзор на ЛОТ 3.1 от магистрала „Струма” бяха подписани от регионалния министър Лиляна Павлова, транспортния Ивайло Московски и представители на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура”, предаде агенция „Фокус”. Участъкът е между Благоевград и село Крупник. 

Още по темата

 

„ЛОТ 3.1 от магистрала „Струма" е дългоочакван проект”, заяви министър Лиляна Павлова. „Решихме, на принципа „Не оставяй днешната работа за утре", да завършим последните часове от последния работен ден на 2015 година със сключването на този изключително важен договор", заяви тя.  

 

По думите й инвестицията е на стойност 186 млн. лева за проектиране и строителство и малко над 2 млн.лв. за строителен надзор.

 

Регионалният министър поздрави строителя и екипа на надзора, както и кметовете от региона. Павлова благодари на транспортния министър Ивайло Московски и на министерството, което той оглавява. 

 

„Благодарение на тях имаме възможност да подпишем този договор като част от цялостния проект за изграждане на магистрала „Струма”. Той се финансира изцяло от новата ОП „Транспорт" 2014-2020 г. Мисля, че това е първата програма за строителство по тази програма, по която имаме е сключени договори", поясни още тя.