Продължава почистването на пътищата, а oчакват се още валежи

 

Усложнена пътна обстановка в страната след първия голям сняг за тази зима.  52 училища в цялата страна останаха затворени.  

Още по темата

 

Най-тежка остава обстановката в областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Разград, Шумен и Русе. От снощи снеговалежът налага да има затворени проходи и ограничения за движение на тежкотоварни автомобили. Зрители на нова продължават да ни изпращат сигнали за непочистени пътища. 

 

Държавата обаче е на мнение, че се е справила с почистването на снега. На някои места фирмите се забавили с обработването на пътищата и ще бъдат глобени. "Два часа след спирането на снеговалежа изискването е, пътят да е на черно. Но по време на снеговалежа, има изискване от три сантиметра върху пътното платно, тоест пътят може да бъде бял", обясни председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. 

 

 

По пътищата от по-нисък клас, може да има до десет сантиметра сняг докато продължава да вали.

 

В област Велико Търново на някои места има повече от 20 сантиметра сняг. На главния път Плевен-Русе закъсаха тирове и автомобили.  Там бедстващи хора и откъснати населени места няма.

 

Зимната обстановка в Монтана се нормализира. Органите на реда отбиваха тежкотоварните автомобили от пътя, за да може да бъде почистен.  И в област Монтана няма бедстващи хора и закъсали автомобили.

 

 В община Аврен, област Варна няколко села са без ток. От EVN обещаха до края на деня да отстранят аварията. Няма откъснати населени места.