„Снеговалежът затрудняваше работата ни", оплака се управител на снегопочистваща фирма

 

„Смятаме, че сме положили нужните усилия да направим така, че при зимни условия да могат да се движат автобусите на градския транспорт и автомобилите на хората”, заяви в „Здравей, България” Николай Пашов, управител на една от фирмите, които отговарят за почистването на улиците във Варна. 

Още по темата

 

„Снеговалежът затрудняваше почистването, днес увеличихме броя на машините и пътищата ще бъдат абсолютно почистени” , подчерта той и уточни: „Приоритетно се почистват улиците, където минават автобусите на градския транспорт”. 

 

Според справка, изпратена от районните кметове, снегът във Варна е изчистен. Повечето малки улици в центъра на града продължават да са със снежна покривка и заледени от ниските температури. Поради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 30 училища в цялата Варненска област. 

 

 

Няма данни за населени места без ток.  Има и няколко затворени второкласни пътища в района на Варна. 48 машини обработват пътищата в областта. Метеоролозите съобщиха за опасност от заледяване. 

 

 

 

Следете случващото се в страната на живо през Kamerite.bg, а какво ще бъде времето в в следващите дни следете в Sinoptik.bgИзпращайте ни в "Моята новина" снимки и видео на времето във вашия град!​

 
Репортер: Искра Урумова
 
 

Припомнете си каква беше обстановката във Варна в понеделник: