Поетапно се затварят за почистване пътищата в Североизточна България

 

Тежка остава обстановката по пътищата в страната. Поетапно се затварят за почистване пътищата в Североизточна България. Най-сериозна е ситуацията в област Силистра. 

Още по темата

 

Поетапно се възстановява движението на тировете в останалите области в Северна България . Когато се налага, те ще се спират, за да бъде почистено пътното платно. За вторник в шест области на страната е обявен жълт код за опасност от поледици. Това са Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Благоевград. Затворени остават 49 училища в страната.

 

Във Варна  основните пътни артерии вече са почистени, но проблемът в малките улици в кварталите и местностите край Варна остава.  Заради оплакванията на гражданите и на районните кметове, снегопочистващите фирми ще бъдат санкционирани. В общината очакват докладите на районните комисии за работата през изминалите дни, за да определят глобите. Няма населени места без електричество.

 

Заради лошото време и леда броят на хората с фрактури рязко е скочил, предупреждават от лечебните заведения. Затова – внимавайте с придвижването.

 

Следете случващото се в страната на живо през Kamerite.bg!