Използвал сложна финансова схема между няколко компании

Дизайнерът Карл Лагерфелд е заподозрян в укриването на 20 милиона евро от данъци, съобщи списание „Експрес", цитирано от „Франс прес” и БТА.За целта са използвани финансови схеми между няколко компании. 

 

Френският министър на финансите не пожела да коментира случая, позовавайки се на „данъчната тайна”. Запази мълчание по въпроса и говорителят на Лагерфелд.

 

Според „Експрес” артистичният директор на модната къща „Шанел” е използвал сложна схема за укриване на данъци, минаваща през Франция, Ирландия, Британските Вирджински острови и САЩ. 

 

Френските фискални власти подозират, че по този начин в продължение на шест години, Лагерфелд е укрил от фиска 20 милиона евро.

 

Навремето е било възбудено следствие по въпроса, последвано през 2013 година от обиск в парижката книжарница 7L, създадена от дизайнера. В нейните баланси бе открит дефицит от 6,6 милиона евро и тя не плащаше данъци.

 

Но според „Експрес” въпросната книжарница подслонявала и фото студиото, което събирало приходите на Лагерфелд като фотограф. Studio7 се държи от британска компания. Чрез нея са били укрити приходите от професионалната фотографска дейност на Лагерфелд.