Хуан Пабло Ескобар проговори за Нова телевизия

 

Синът на кокаиновия крал Пабло Ескобар изнася лекции против наркотиците. Това разказа в предаването „Събуди се” журналистът Елена Чопакова, която успя да вземе интервю от сина на най-преследвания наркотрафикант в историята. 

 

Бизнесът на Хуан Пабло Ескобар е в Мексико. Там той произвежда фланелки и дънки с лика на баща си. 

 

„Не е трудно да откриеш някого, а да го накараш да говори”, заяви Елена Чопакова. „Срещата се състоя в хотел в Мексико Сити. Той избра датата и града, в който да се срещнем. Имаше две изисквания за интервюто. Едното беше да няма други хора около нас, тъй като срещу него са правени десетки атентати, някои почти успешни. Второто изискване беше да се говори на испански. Той има по специфично схващане и усещане за английския и връзката му с американците”, разказа журналистката.

 

Пабло Ескобар е най-издирваният наркотрафикант в световната история. Той е най-известното име в кокаиновия бизнес. Неговият картел контролира 80% от световния трафик на наркотици. Седмичните му приходи са в размер на 420 милиона долара и това го прави един от най-богатите наркобарони в историята. В пика на кариерата си Ескобар печели около 21 милиарда долара годишно. Той не се спира пред нищо и никого. Умира в безпрецедентно преследване, в което е включена армията, полицията и Агенцията за борба с наркотиците на САЩ. 

 

Хуан Пабло е единствен син на Пабло Ескобар. Наследник е на кокаинова империя за над 30 млрд. долара и е последният човек, говорил с т.нар. Ел Патрон.


Днес Хуан Пабло Ескобар живее с името Себастиян Марокин – име, избрано за десет минути от телефонния указател, и изнася лекции за вредата от наркотиците. 

 

„Пабло Ескобар беше мой баща, един човек, който много ни обичаше – мен и цялото ни семейство. Един баща, който възпита в мен много човешки ценности, макар че извън дома не ги прилагаше на практика”, заявява Хуан Пабло Ескобар. „Той умря в името на семейството си”.

 

Повече гледайте във видеото! 

 

Цялото интервю гледайте тази вечер, 18:00 часа, в предаването „Ничия земя” по Нова телевизия