Модният бос разпродал фирмите си месеци преди убийството

 

МВР под прицела на бизнеса заради убийството на основателя на модна къща "Агресия" Александър Антов. 

 

От една от най-големите работодателски организации у нас - Конфедерацията на работодателите индустриалците в България (КРИБ), отправиха тежки обвинения към полицията заради липсата на арести след покушението и предупредиха, че ще поискат оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ако не видят напредък по разследването. 

Още по темата

 

От КРИБ бяха категорични, че дават още няколко дни, за да бъде разкрит случаят с поредната показна екзекуция на бизнесмен у нас. Нещо повече - те се заканиха сами да открият кой стои зад разстрела на модния бос. Оказа се обаче, че месеци преди смъртта си Александър Антов е прехвърлил пет от фирмите си на безработно лице. 

 

Поредното поръчково убийство на бизнесмен у нас и опасенията, че ще е поредното в графата "неразкрити" отприщи гнева на КРИБ. От организацията дадоха няколкодневен срок на МВР да разкрие показния разстрел. 

 

Убитият Александър Антов е собственик само на две фирми, според справка в регистрите. Останалите пет прехвърля последователно от средата на 2015 година на 38-годишния Петко Митов. Петко ги е регистрирал в столичния квартал "Фондови жилища".

 

Екип на Новините на Нова успя да се свърже с Митов по телефона. Той заяви, че не знае нищо и не познава Александър Антов.

 

Петко Митов е бушон от 2013 година. От тогава досега безработният мъж се сдобива с общо 23 фирми. МВР издирва Петко, за да го разпита, а междувременно експерти заявиха, че поръчковият разстрел на модния бос може да идва от конкуренцията му. 

 

Новият собственик на фирмите на модния бос все още се издирва от МВР. Междувременно днес разследващите влязоха и във фабриката на фирма "Агресия". По информация на Нова телевизия са иззети документи и е разпитана дъщеря на убития моден бос Мая. Опитите ни да се свържем с нея обаче удариха на камък.