Той е обвинен за търговия с питие, причинило смъртта на повече от едно лице

 

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Тайфи Мекльов – търговеца на алкохола - убиец в Якоруда.

Още по темата

 

В края на миналата година Окръжната прокуратура Благоевград привлече като обвиняем Тайфи Мекльов за това, че на 25 и на 26 декември е продал общо 6 литра метилов алкохол. Той е обвинен за търговия с опасно за здравето питие, причинило смъртта на повече от едно лице. 

 

Мотивите на съда да остави за постоянно в ареста обвиняемия е факта, че е възможна да се укрие по време на разследването, което в момента е от много ранен етап. Освен нови доказателства, предстои да се изясни дали ракията е била подарена от него, продадена или заменена за друга стока. 

 

Самият обвиняем днес не беше на заседанието, на което се преценяваше мярката му за неотклонение. Миналата седмица се оказа, че адвокатът на Мекльов е подал молба за отлагане на заседанието заради заболяване. Днес адвокатът му бе и поиска САС да го пусне от ареста с по-лека мярка за неотклонение като например домашен арест с мотивите, че така ще бъде полезен за семейството си, не е бил криминално проявен и е оказвал пълно съдействие при разследването до момента.

 

"Още няма достатъчно доказателства, за да се направи основателно предположение, че Тайфи Мекльов е извършител на деянието. Трябва да излязат още експертизи. Трябва да се радпитат още свидетели, дали наистина е вярно това, което е казано в обвинението", коментира в съда адвокат Иван Попниколов.

 

Припомняме, че Благоевградският окръжен съд го остави в ареста с постоянна мярка "задържане под стража". Тя не е окончателна, докато не бъде потвърдена от втората съдебна инстанция.

 

Предстои да се разбере и как така на Тайфи му няма нищо, при положение че и той е пил от отровната ракия. Според адвоката му това е така, защото той е поел много малко количество от въпросната ракия.