Най-ценният ми съветник и консултант е премиерът, подчерта тя

 

"Човекът, който управлява МВР е Румяна Бъчварова. Всеки, който поставя под съмнение този факт вероятно има друго намерение", заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.  

Още по темата


„Най-ценният ми съветник и консултант е премиерът Бойко Борисов. Той има неизчерпаем опит и трябва да съм абсолютно неразумна, за да не се отнасям до мнението му”, каза още Бъчварова.

 

Тя заяви, че докато е министър няма да позволи друг освен официалното легитимно ръководство на МВР да управлява ведомството и да взема решения. "Този факт не е брошка за суетата ми, а е много голяма отговорност", подчерта Бъчварова.

 

"По повод коментарите от последните дни, мога да кажа само: "Стига вече", каза още министърът на вътрешните работи.

 

"Не може толерантността на МВР към различни групи и различни прослойки да продължава по този начин. Трябва да е ясно какви са функциите на МВР, какви са отговорностите и какви са възможностите, а не МВР да се използва за това по всеки един повод да се изливат емоции, амбиции, красноречия и комплекси", добави тя. 

 

Отговорност Бъчварова поиска в отношението към МВР. Заради последната година атаки към министерството й. 

 

Само към синдикатите Бъчварова беше по-благосклонна. И с по-семпъл призив: "Бъдете честни!"

 

С тях мисли да направи реформите в системата, които ще станат ясни другата седмица. Зад обвиненията към МВР Бъчварова вижда интереси.

 

"Има кръгове, групи, хора, чиито пряк интерес е МВР да не работи, МВР да не работи добре. А кръговете... по медиите ще ги познаете", заяви тя, като обеща да стои зад МВР. Заради крайната цел: "Да се превърне в модерна институция, а не да се върне в стария си образ на облечен в черен костюм на милиционер". 

 

Според Бъчварова, медиите избирателно не отчитат добрите резултати на МВР и затова хората имат усещане, че никой никога не е наказван. 

 

Министърът съобщи, че реформа в МВР ще има, а следващата седмица ще стане ясно точно какво ще се промени. Тя обеща да работи заедно със синдикатите в системата. 

 

Преди два дни от една от най-големите работодателски организации у нас - КРИБ, отправиха тежки обвинения към полицията заради липсата на арести след убийството на собственика на модна къща "Агресия" Александър Антов и предупредиха, че ще поискат оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова, ако не видят напредък по разследването. 

 

Очаквайте гостуването на министър Бъчварова в четвъртък сутрин в "Здравей, България".