Това бе потвърдено от втората ексхумация, извършена днес

Жертвите на алкохола-убиец в Якоруда станаха 6. Това бе потвърдено от втората ексхумация, извършена днес на гробищата в малкото градче, предаде БГНЕС.

Още по темата

Около обяд днес беше ексхумирано тялото на Юсуф Мемчов на 33 години, починал на 21 декември. В Якоруда отдавна се говори, че Юсуф е първият пил от ракията с високо съдържание на метилов алкохол, закупена от местния бизнесмен Тайфи Мекльов. Същият вчера беше уставен за постоянно в ареста с решение на Софийския апелативен съд.

 

Съдебният лекар Яни Златин е взел проба от тялото за химическа експертиза, след което тленните останки отново са положени в гроба. Родителите на Мемчов посочват, че съдебният лекар им казал, че синът им също е починал вследствие на отравяне с метилов алкохол.

 

На 30 декември по същия начин бе ексхумирано тялото на 38-годишния Вайдан Мисанков. Така след днешната ексхумация стана ясно, че починалият на 21 декември Юсуф Мемчов, е 6-ата жертва на алкохола-убиец.

 

Според местните хора същият Юсуф е пил алкохол заедно с един младеж от село Кръстава, община Велинград, който е починал същия ден заедно с Юсуф. Тъй като родното му село е към Районна прокуратура-Велинград, все още не е ясно дали и неговото тяло ще бъде ексхумирано.

 

Междувременно, съдът остави в ареста Тайфи Мекльов, продал ракията-убиец. Вижте подробности!