За тяхната смърт Мария съобщава в кметството пет дни по-късно

 

Мария Дишева от село Радювене пет дни мълча за смъртта на родителите си. Родителите ѝ умират от измръзване в дома си на 6-ти и 7-ми януари. За тяхната смърт Мария съобщава в кметството пет дни по-късно. Тя поясни, че първо е починала майка й, на следващия ден баща й. Постепенно започнала да ги приготвя за погребението и денонощно ги оплаквала.

 

По думите на Мария тя не можела да приеме смъртта на родителите си и затова не е съобщила на никого. Пенсиите на възрастните хора взела два дни след като почиват, за да погаси вересиите, които семейството има в местния магазин. От тях заделила и за погребението.

 

Къщата, в която живеят, е неотоплявана, защото имат проблем с комина и не е имало кой да им помогне да нацепят дървата за огрев.


Кметът на селото каза, че ще погребат възрастните хора още на другия ден в гробището на селото. Той каза, че не никой не е сигнализирал за битовите проблеми в семейството, което е причината за трагичната развръзка.

 

Димитър Милев, който е адвокат, заяви, че Мария, не е нарушила закона с постъпката си, но последващите действия биха могли да доведат до по-сериозни нарушения.

 

Журналистът Нина-Никол Хамилтън поясни че събира средства в помощ на жената. Всеки, който може и иска да помогне на жената, може да го направи, като дари хранителни продукти от първа необходимост. Всички, които искат да се включат в инициативата, може да го направят до края на седмицата, като се обадят на тел. 0893 66 57 99.