Бившият лидер на ДПС разговаря под ключ с председателя на ДСБ Радан Кънев

 

"Ние сме опозиция на това управление и няма да участваме в десен проект", заяви пред медиите в Народното събрание вече независимият депутат Лютви Местан. Преди това той разговаря със съпредседателя на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев.


„Споделих как ще се позиционира групата независими народни представители – много ясна опозиция на това управление, чийто формат става все по-неясен", коментира Местан.

 

"Ние се определихме като либерали и както вече имах възможност да споделя, смятам, че в България има много ясна, категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на странат”, посочи Местан. "И нашето място е в политическия център. Невъзможно е да ни пришивате към каквито и да е десни проекти - между нас има различия, трудно преодолими и те си остават", отбеляза той.

 

"Ако има поле за диалог по национално значими теми, ние ще бъдем отворени за диалог с целия политически спектър, в това число и вдясно. Но категорично казвам „не” на внушенията за съучастие на независимите народни представители около мен в десен политически проект, заключи Местан.