Лидерът на „Ред законност и справедливост” в момента е съветник на премиера

 

Вече е ясен изпращачът на SMS-а до премиера, с който Борисов е информиран за дебатите във Висшия съдебен съвет по скандала, станал известен като "Каките". Яне Янев се оказа човекът, който е писал до Борисов.


Лидерът на „Ред законност и справедливост” в момента е съветник на премиера и точно затова бил длъжен да го информира. 

Highslide JS
 


Съобщението беше изпратено до Борисов по време на заседанието на Висшия съдебен съвет, на което се обсъждаше аферата „Яневагейт”. С това в реално време се оказа, че някой информира премиера за случващото се на заседанието. Съобщението внесе смут сред магистратите, прекъсна заседанието, а премиерът се появи неканен във ВСС.


Припомняме ви съдържанието на SMS-a: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа с двете каки. Не го приехме".

 

Въпреки признанието на Янев, че именно той е изпратил съобщението, все пак не стана ясно обаче защо есемесът е написан в първо лице множествено число, след като въпреки всичко Янев не присъства на заседанието на ВСС. 

 

"Какъв е начинът на кореспонденция между мен и премиера? Моля да не влизате в тази материя, защото това е лична кореспонденция. Дали пишем на латиница, кирилица или в единствено или в трето лице е наш проблем", реагира Янев. 

 

Припомнете си какво заяви по въпроса премиерът Бойко Борисов: