В събота срещу неделя може цялостно да се спре движението по третокласните пътища

Шофьорите, на които в неделя им предстои пътуване, трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, предупредиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

 

Националният институт по метеорология и хидрология прогнозира увеличаване на снеговалежите, а във високопланинските проходи, Добруджа и Лудогорието са възможни виелици и образуване на преспи. Оранжев код за опасно време е обявен утре за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Жълт код за потенциално опасно време е за 11 области - Видин, Враца, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.

 

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с оранжев и жълт код, ако това не е наложително.

 

При необходимост ще се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на сериозни пътни инциденти. При усложнени атмосферни условия в нощта на събота срещу неделя може да се предприеме цялостно спиране на движението по третокласната пътна мрежа, гласи съобщението на Агенцията, цитирано от "Фокус". 

 

Поради обилния снеговалеж временно се ограничава движението на товарни коли над 10 тона по път I-6 от гр. Перник до граница с Република Сърбия. 

 

Вижте още подробности за времето!