АПИ предупреждава шофьорите да не пътуват, освен ако не е крайно наложително

 

Опасно време. Западна България под 20-сантиметров сняг. През нощта валежите ще обхванат цялата страна. Властите предупреждават за поледици. 

Още по темата

 

Подбалканският път е особено опасен със своите остри завои. Там е изключително важно да се движим със съобразена скорост. 


Снегът не е спирал с часове и затова алфалтът е заснежен. Покривката е не повече от сантиметър, но затова пък е мокро и на места заледено. Поне това разказват шофьорите. Георги е един от тях. Той заявява, че не е видял снегорини в района. В късния следобед обаче машини опесъчаваха и чистеха.


"Рядко се случва да не чистят, но когато не чистят е много опасно. Много завои има и много тирове", обяснява той.

 

По автомагистрала "Хемус" сняг валя през целия ден. Затова и снегорините се движат постоянно.

 

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да не пътуват, освен ако това не е крайно наложително. 

 

Това обаче се случва постоянно, показа наша проверка. За такива, а и за други опасни ситуации, от Пътна полиция са ангажирали допълнителни патрули. В столицата, освен за нарушения, полицаите ще следят и работата на снегопочистващите машини.

 

За непочистени пътища сигнализираха от района на Враца, където снегът заваля по-късно днес.

 

Зрители на Нова изпратиха кадри от различни места в страната. Дебел сняг е сковал курортния град Априлци. Подобна е картината и в почивното селище Шипково. Бяла картина от Кюстедил и от района на Ботевград.

 

За момента снежната покривка в столицата е около 10 сантиметра. На места в страната обаче се очаква тя да достигне над 20 сантиметра.