Ясен Тодоров беше заподозрян, че докладва на премиера със съобщения какво се случва на заседанията на Съвета

 

 „Казах на моите колеги, че съм готов да покажа с кого съм имал есемес комуникация, но не искам да правим опасен прецедент – да нарушаваме правото на лична кореспонденция по всеки повод. Ако днес дадем разпечатки за комуникацията ни за половин ден, утре ще дойде някой във вашето студио, ще ме обвини в нещо и ще поискате цялата ми комуникация за половин година”, заяви Ясен Тодоров, член на ВСС, който беше заподозрян, че е докладвал на премиера със съобщения какво се случва на заседание на ВСС.

 

Част от членовете на Висшия съдебен съвет предложиха съдиите да покажат разпечатките на телефоните си. Не всички обаче приеха това предложение. 

 

Още по темата

„Ползвам телефона си както за служебни, така и за лични разговори. Имам пет изходящи есемеса и петте са към жени. Имам много лични есемеси, много от тях са с интимен характер, мога да кажа и със сексуално съдържание. На моите колеги съм готов да представя своята есемес комуникация, но не като разпечатка”, заяви Тодоров. 

 

Той заяви, че вярва на своите колеги, които един по един са заявили, че не са изпращали този есемес. 

 

Запитан защо са го посочили именно него, той заяви: „Г-н Борисов съм го виждал на живо последно през 2004 година”. 

 

„Номиниран съм от един народен представител за този пост – Николай Пехливанов от „Атака”. Волен Сидеров имаше друга номинация. Отидох в парламента, представих своята концепция, одобриха ме”, заяви Тодоров. 

 

Повече гледайте във видеото!