Все още има затворени пътища и селища без ток

 

Студ и сняг в цялата страна. Десетки пътища все още са блокирани

 

Най-тежко остава положението в Североизточна България. Пътят Силистра - Добрич е затворен за движение заради големи навявания. Забранено е и движението по третокласната пътна мрежа в областите Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Русе. 

 

Още по темата

Бедственото положение продължава да е в сила за редица общини. Десетки училища в цялата страна остават затворени и днес. Все още има селища без ток и вода.

 

На "Дунав мост" се е образувала огромна колона от тирове. Причината е, че много от пътищата бяха блокирани през последните дни. 

 

Ситуацията в Разград постепенно се нормализира. И въпреки че повечето пътища са почистени, инцидентите на пътя не спират. Тежкотоварен камион се завъртя на главния път Разград - Русе. 

 

Късно снощи е бил отворен пътят и до последното село без достъп - Костанденец. Днес предстои пътят да бъде разширен. 

 

На територията на област Разград няма населени места, които да са без ток и без вода. Навсякъде вече има достъп до населените места. 

 

Учениците в региона остават в дървена ваканция и днес. 

 

„За община Лозница и община Самуил са два почивни дни. Всеки един кмет индивидуално със своя заповед определя броя на дните на принудителната ваканция”, обясни Нурие Црънгалова, зам.-областен управител на Разград. 

 

В другата бедстваща община - Силистра, ситуацията също е под контрол.  

 

Възстановено е електрозахранването на 140 000 клиенти в над 500 населени места в Североизточна България за последните две денонощия, съобщиха от енергодружеството. Продължава работата по възстановяването на електричеството в други 30 населени места с 4000 клиенти в областите Шумен – 11, Велико Търново – 7, Търговище – 5, Добрич – 4, Силистра – 2 и Габрово – 1. 

 

Видео: БГНЕС