Няма нито един глобен шофьор за непочистен от снега автомобил

 

210 глоби за непочистен сняг са наложили инспекторите в София на граждани и фирми. Няма обаче нито един глобен шофьор за непочистен от снега автомобил. 

Още по темата

 

Ежедневно виждаме коли с огромни бели снежни шапки - едно от дребните неща, за които не си даваме сметка колко опасно може да бъде. В движение непочистеният сняг от покрива на колата може да падне върху предното стъкло на автомобила, който се движи отзад.

 

Експеримент показва, че са необходими между 4 и 8 секунди, за да могат чистачките да се справят със снега. Време, в което нямаме видимост. Експертите твърдят, че опасността е реална.

 

Наказва се с глоба от 50 до 150 лева водач, който изхвърля, оставя или разпилява по пътя предмети или вещества, които създават опасност за движението.

 

Опасности има и по пътя на пешеходците. Непочистените снегове се превърнаха в заледени участъци. В Пловдив на паркинга на голям магазин 82-годишен мъж пострада сериозно при падане. Лекарят, който помагаше при качването на носилката в колата също падна на леда. По чудо не се наложи намесата на още една линейка.

 

За сряда в 17 области в Северна и в Източна България е обявен жълт код за ниски температури. До минус 15 градуса ще покажат термометрите през нощта. Според официалните данни на Пътна полиция заради зимните условия в последните пет дни в катастрофа не е загинал нито един човек по пътищата на България.