Част от букмейкърите дават добри прогнози за нашите национали

За всеки българин, обичащ футбола, националният тим има специално място в неговото съзнание. Разбира се, тези, които са преживяли и почувствали емоцията от успехите през лятото на 1994 година, са големи късметлии. От тогава насам, националният ни отбор претърпя големи катаклизми. Като цяло футболът в световен мащаб се промени, но някак националният ни тим претърпява падение, което няма как да радва феновете му. През тази година имаше Европейско първенство във Франция, за което не успяхме да се класираме, и абсолютно никой не е виновен на националния тим, освен самите те, понеже в един момент беше в ситуация, при която имаше шанс да се бори за класиране напред, но не го използва. Сега България ще се бори в поредните квалификации, но този път за Световното първенство през 2018 г., което ще се проведе в Русия. Както преди всяка квалификация, надежди има, но до колко те ще се сбъднат, не е ясно. Все пак, всички обичащи българския национален тим таят надежди, че тези квалификации могат да бъдат повратният момент за българския футбол. Дори част от букмейкърите като Bwin дават добри прогнози за нашите национали.

Регламент и групата на националите

В самите квалификации ще вземат участие всички европейски държави, с изключение на Русия, които се класират директно за финалите, като домакин. Тимовете са разпределени в 9 групи, като всяка една от тях е съставена от 6 държави. От всяка група първият в крайното класиране продължава и се класира за финалите на Световното първенство. Битката обаче продължава за осемте втори отбора от всяка група. Осем, понеже най-слабият втори отбор отпада от борбата. Осемте тима ще играят бараж, като по тази начин ще бъдат определени и финалните 4 тима, които ще представят Европа на финалите през 2018 г. Що се отнася за групата на България, то националите ни са в група А със съставите на Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург. Ако трябва да бъдем честни, и с оглед на представянето ни през предишните квалификации, в които участвахме, то трябва да признаем, че трудно ще завършим първи или втори в групата, а дори третото място е много трудно постижимо.

Холандия се провали в опита си да се класира за Европейското във Франция и сега определено ще иска да се реабилитира за неуспеха. Холандците са много солиден тим и в него играят много големи играчи. Страшилището на групата обаче е Франция. „Петлите” достигнаха финала на домашното европейско първенство и го загубиха. Разочарованието за тях беше доста голямо, но в тези квалификации те ще дадат абсолютно всичко от себе си, за да докажат, че са много силен тим, който има място на Световно първенство. Класата в тима им е неоспорима. Директното класиране от тази група изглежда най-приляга на Франция. Швеция също е много стойностен тим. Вярно е, че една легенда на шведския футбол в лицето на Златан Ибрахимович вече няма да играе за националния, но това не трябва да ни успокоява, понеже първо, Швеция има куп добри играчи, които имат много добри качества, и второ, България винаги е изпитвала трудности в мачовете си срещу скандинавците. Освен всичко, шведите играха на последното европейско, макар и да не се представиха на много високо ниво. Беларус определено няма с какво да блести пред нашият национален състав. Макар футболът им да се развива в последно време, националният им тим не трябва да ни плаши и определено, ако България има някакви амбиции за участие на финалите на това Световно първенство, то Беларус не трябва да представлява пречка по пътя. Същата е ситуацията и с Люксембург. Националният ни тим трябва да преодолее, едва ли не с лекота съпротивата на Люксембург, която е сред най-слабите футболни държави на Стария континент. Хубаво е, че на 6 Септември започваме именно срещу тях. България не просто трябва да спечели, България е длъжна да спечели, ако иска да има шансове!

Отборът на България

Треньорът Ивайло Петев извика доста интересен състав за първия ни мач с Люксембург. В състава има доста нови играчи, които имат шанса да дебютират за национала, а също така Петев привика доста опитни играчи, върху които да изгради отбора. Дано треньорът и целият му екип да са си свършили работата, понеже времето за подготовка за тези квалификации беше много. Ако приемем, че на вратата ще застане опитният Владислав Стоянов, то пред него в защита далеч не е толкова сигурно кои ще са избраниците на треньора. Иван Иванов би трябвало вече да е във форма след тежката контузия и точно около него ще се гради защитата на отбора. Играчът в халфовата линия, около която ще се гради средната част е Светослав Дяков. Той е пример за поведение и опит, с който трябва да поведе отбора. В средата личат имената още на Марселиньо, Неделев, Георги Миланов, Тонев, като всеки един от тях има доста опит вече зад гърба си и е време да поведат националния футболен тим на България. В нападение Петев разполага с трима играчи – Ивелин Попов, Димитър Рангелов и Георги Божилов. От тях най-вече ще се търсят головете. Те би трябвало да носят попаденията, но Попов не е чист нападател, по-скоро играч зад нападателя. Друг е въпросът какви са плановете на треньорското ръководство. Рангелов изглежда най-сигурен за атакуващата позиция на тима, а Божилов вероятно ще е първата му алтернатива. Нападението на България не изглежда много застрашително, силата определено ще дойде от халфовете и ако те са в настроение и играят силно, тогава отборът може да върви напред. Да се надяваме България да ни зарадва поне в тези квалификации. Групата е трудна, не е тайна, но дано поне тимът покаже желание и себераздаване, което да върне публиката на националния стадион не само за големите мачове, а и за тези срещу Люксембург например.

До края на годината България е домакин на Люксембург, гост на Франция и Швеция през октомври, след това домакин на Беларус през ноември. Мисля, че ще се съгласите, че 6-те точки от първите 4 мача са повече от задължителни, а ако измъкнем поне точка от двете ни гостувания, то това ще е една прекрасна основа за тези квалификации.

Букмейкърите за квалификациите на световното

Очакват ни прекрасни мачове, не само с участието на националния ни отбор по футбол, а и с това на куп други държави от Европа. Това предразполага доста интересни мачове, на които феновете могат да залагат, докато няма клубен футбол в Европа. Страхотни оферти ще намерите при букмейкърските компании Bet365 и Efbet в сайта на Efirbet. И двете компании са сред лидерите в тази област и определено има с какво да ви заинтригуват. Bet365 предлага много добри бонус оферти за най-големите мачове, каквито несъмнено ще има по време на тези квалификации, а в Efbet ще намерите много високи коефициенти за най-различни пазари на мачовете от квалификациите за Световното първенство през 2018 г. в Русия. Забавлявайте се с футболните залози и мачовете на националния тим по футбол на България по време на целия период на квалификации.