Ако до края на годината се въведат ТОЛ-таксите, винетките няма да поскъпват

 

Винетката за леки коли няма да поскъпне, ако  до края на годината се въведат ТОЛ-такси за транзитно преминаващи и товарни автомобили. Това обяви регионалният министър Лиляна Павлова. 

Още по темата

 

Тя не изключи опцията за актуализиране цената на стикерите през 2017 година, но на този етап това не е обсъждано. Идеята е да се регламентира такса за преминаване на чуждите тирове, и така да се запази настоящата цена на винетките, които да бъдат само за леки автомобили. От регионалното министерство нямат съмнения в законността на тазгодишните винетки, която се оспорва в съда.

 

Реалната цена на винетката е около 150 лева, ако имаме само винетен стикер”, заяви във Велико Търново регионалният министър Лиляна Павлова. „Искам да въведем ТОЛ - таксата, за да може да променим системата и да не разчитаме само на винетни стикери.  Винетката трябва да остане само за леките коли”, каза още тя. 

 

Регионалният министър обясни, че графичният дизайн на винетките е секретен, за да не може всеки да си направи фалшива винетка.  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова преряза лентата на втория блок във Велико Търново, саниран по линия на програмата за енергийна ефективност.