Колата им е излязла от пътя, минала е през автобусна спирка и се е забила в билборд

 

Двама души са загинали при тежка катастрофа в Пловдив в събота вечерта. Инцидентът е станал около 19.00 часа.  Автомобил, в който са се намирали момче и момиче на около 20 години, се е движил с висока скорост по бул. „Найчо Цанов” в посока центъра на града.

 

Колата е излязла от пътя с висока скорост, минала е през автобусна спирка и се е забила в намиращ се до пътя билборд. От удара колата се е усукала до неузнаваемост. Части от спирката са се разпилели на повече от 50 метра. Водачът и пътничката са загинали на място.

 

 

За късмет, на спирката на в този момент не е имало никого. На място за изпратени 8 автомобила на полицията, две пожарни, екип съдебни медици. За да извадят телата на младежите, се наложи пожарникари да режат ламарините. Шофирало е момчето, което е имало книжка от година. Колата била на баща му и я взел, за да повози приятелката си. 

 

 

Тече разследване на причините за катастрофата, предстои да се изясни дали е имало техническа повреда на автомобила, на този етап от разследването не можем да кажем дали пътните условия са повлияли на хода на събитията”, обясни пред Нова телевизия инспектор Ботьо Гергинов, говорител на ''Пътна полиция” в Пловдив. „Експертите на спешната медицинска помощ са установили, че водачът и пътникът в колата са загинали на място”, уточни той. 

 

 

Репортери: Илиян Велков, Василена Гръбчева