Три нови имена влизат в тенис турнира на АТР Garanti Koza Sofia Open

Три нови имена влизат в основната схема на тенис турнира на АТР Garanti Koza Sofia Open, жребият за която ще бъде теглен на 30 януари, събота, от 11:00 часа в "Новотел" София, информира БГНЕС.

 

Сърбинът Филип Краинович, Малек Джазири от Тунис и Матю Ебдън от Австралия намериха място в нея и това означава, че в схемата ще има представители на четири континента – Европа, Азия, Африка и Австралия.

 

Тримата тенисисти бяха в квалификациите, но се придвижиха нагоре, след като италианецът Симоне Болели се отказа от участие в София, а организаторите повече не пазят двете места за евентуални играчи с т. нар. "Special Exempts".

 

Така вече са ясни имената на 23-ма от 28-те участници в основната схема (виж списъка долу). Водач в нея за момента е шампионът от Оклънд и №21 в ранглистата на АТР Роберто Баутиста Агут, втори поставен ще бъде победителят от Сидни Виктор Троицки.

 

До петък ще бъде обявен притежателят на последната „уайлд кард“. Световният №4 Стан Вавринка от Швейцария е поредният елитен тенисист, който е получил покана от директора на турнира Ерхан Орал. Както е известно, покани имат и Григор Димитров, и Рафаел Надал.

 

Четирима тенисисти влизат от квалификациите, стартиращи в събота. Водач в тях е бившият №8 в ранглистата Михаил Южни от Русия, който в момента е 84-и в света. Сред поставените ще са и имена като Рубен Бемелманс (Белгия), Лукаш Лацко (Словакия) и Михаел Берер (Германия).

 

Списък на приетите в основната схема на Garanti Koza Sofia Open:

21. Роберто Баутиста Агут (Испания)

26. Виктор Троицки (Сърбия)

27. Гийермо Гарсия-Лопес (Испания)

29. Андреас Сепи (Италия)

34. Филип Колшрайбер (Германия)

38. Жил Мюлер (Люксембург)

43. Мартин Клижан (Словакия)

48. Адриан Манарино (Франция)

50. Иржи Весели (Чехия)

51. Лукаш Росол (Чехия)

52. Хьон Чун (Южна Корея)

60. Серхий Стаховски (Украйна)

65. Робин Хаасе (Холандия)

81. Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина)

85. Ричардас Беранкис (Литва)

91. Евгени Донской (Русия)

96. Юки Бамбри (Индия)

98. Тимо де Бакер (Холандия)

102. Филип Крайнович (Сърбия)

104. Малек Джазири (Тунис)

106.Матю Ебдън (Австралия)

114. Марсел Илхан (Турция, WC)

294. Димитър Кузманов (WC).