"Неграмотна работа е това", допълни той

 

"ВСС не може да се саморазпусне. На всичкото отгоре - неграмотна работа е това, няма такава процедура - да си подадат оставките". Това заяви в парламента съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.


Кънев определи поведението на депутатите, които вчера призоваха за саморазпускане на ВСС, като поведение на "група за натиск".

 

"Ние носим друга отговорност и тя е да се промени законодателно съдебната система. Избрани сме да гласуваме закони. Променихме току-що Конституцията, бетонирахме ги, бетонирахме Цацаров, който е под най-тежки удари в доклада. И нещо важно - ако ще подават оставка от ВСС, моля да започнат с двамата архитекти на мнозинството в него - Георги Колев и Сотир Цацаров. Това са хората, които първи трябва да дадат пример", коментира Кънев.


Той подчерта, че на 8-и декември 2014 г. Реформаторите първи са поискали оставката на ВСС, а през март 2015 г. са повторили призива си.

 

"Основната отговорност е на този сговор и основният му архитект Цветан Цветанов в НС, каза той. "Виждам паника от провала на съдебната реформа в ГЕРБ", допълни политикът. 

 

Видео: БГНЕС