"Моята версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието", смята бизнесменът

 

Бизнесменът Веселин Марешки коментира в „Събуди се” кой и защо взриви негова аптека в Бургас

 

"Моята версия за случилото се е опит за отклоняване на вниманието от основния въпрос, а именно защо при цена на дизела във Варна от 2,70 лв. през януари 2014 г. и цена от 1,48 лв. през 2016-а цената на автобусното билетче е 1 лев, а не 0,50 лева? След като Бойко Борисов призова всички да се съобразят с падането на горивата, защо неговият подопечен кмет в града мълчи”, попита Марешки. 

 

По думите му вместо да се обсъжда това, че варненците са ограбвани, се коментират „две стъкла”. Веселин Марешки заяви, че няма подозрения кой е взривил аптеката. Той поясни, че е един от малкото бизнесмени, които ходи без охрана и не смята да промени това и в бъдеще. 

 

„Не се страхувам”, категоричен бе Веселин Марешки и отрече сам да е взривил аптеката си.

 

„Това са разни тролове, които пускат тези слухове, за да омърсяват съзнанието на хората”, допълни бизнесменът. 

 

С какво е известен Веселин Марешки?

 

 

Фармацевтичният си бизнес Марешки започва в зората на демокрацията. Към днешна дата притежава една от най-големите вериги от аптеки и аптечни складове в цялата страна. През есента на миналата година откри първата си бензиностанция във Варна и предизвика фурор, продавайки горивата с 30 до 50 стотинки по-евтино. 

 

Името на Марешки обаче е белязано и от няколко обществени скандала. През 2012 година при проверка на плажовете министър Лиляна Павлова видя за първи път постройката на бизнесмена, издигната на самия плаж в местността „Кабакум”. Това предизвика вълна от проверки, а министър Павлова бе категорична, че луксозната постройка трябва да се премахне. При проверки не се установи нищо нередно. Върховния административен съд реши, че второто ниво на къщата няма да се бута, защото ще наруши цялостната конструкция на сградата. 

 

През октомври 2014 г. аптечният бос влезе в спор със собственик на пицария във Варна. Веселин Марешки твърди, че Асен Миланов е построил зимната тераса върху негова земя и му поискал 10 000 лева наем. В разпрата се намесва общинският съветник Костадин Костадинов. Веселин Марешки беше обвинен в изнудване и нанасяне на лека телесна повреда, а делото продължава през април. Той има и кариера в политиката. Беше общински съветник, заместник председател на Общинския съвет във Варна, а на кметските избори през 2011 г. изгуби от Кирил Йорданов на балотаж. 

 

Репортер: Нивелина Няголова