Друг млад мъж е в тежко състояние в болницата в Стара Загора

 

Тежка катастрофа с жертва край Стара Загора. Млад мъж почина, след като автомобилът, в който се возел, излетял от пътя и паднал в реката. Инцидентът станал между гр. Николаево и с. Едрево. 

 

Момчето, заедно със свои приятели, се прибирали от дискотека. Автомобилът им обаче излиза от пътя и пада в реката. От удара единият младеж изпада от колата, което спасява живота му. Другият загива на място.

 

Видео: БГНЕС

 

Младежите са се прибирали от дискотека тази сутрин около 05:00 часа, оставили свои приятели в близкото село и тръгнали да се прибират към Николаево, допълва БГНЕС. 

 

На десен завой над река Тунджа, водачът не завива, а направо полита в дерето. След полет над 60-70 метра, колата тупва, след което отново отскача и прави още един полет от 50-60 метра и пада на островче в реката. От първото приземяване, единият младеж изпада от колата, което спасява живота му, а другият умира на място.

 

Пострадалият е откаран в болницата в Стара Загора в тежко състояние и опасност за живота. 

 

Според специалистите на мястото на катастрофата, колата се е движила с над 150 км/ч. Екипи на пожарната и полицията извадиха на сушата тялото на загиналото момче. 

 

Заради неяснотата колко човека са пътували, и дали няма други жертви, бяха мобилизирани няколко екипа на полицията пожарната, които часове наред претърсваха района на инцидента. Предстои автоекспертите да установят точната причина за тежката катастрофа.