Освен бразилския футболист, пред Темида се изправя и баща му

Бразилската прокуратура повдигна обвинения срещу нападателя на "Барселона" и националния отбор по футбол на Бразилия Неймар за укриване на данъчни задължения и фалшификация на документи. Престъпленията били извършвани в продължение на седем години - в периода от 2006 до 2013 г., когато Неймар подписа контракт с испанския гранд, съобщава БГНЕС.


Освен срещу футболиста, обвинения са повдигнати и срещу неговия баща Неймар да Силва Сантос, бившия президент на "Барселона" Сандро Росел и настоящия ръководител на каталунския клуб "Хосеп" Мария Бартомеу.


В момента мадридският съд разглежда дело за измами при трансфера на Неймар от "Сантос" в "Барселона". По официални данни трансферът на нападателя през 2013 г. е струвал на испанския тим 57,1 млн. евро, от които 17,1 са били преведени на Сантос, а другите 40 млн. - на компанията на родителите на Неймар.

 

Испанските прокурори повдигнаха обвинения на "Барселона", Бартомеу и Росел за измами за повече от 13 млн. евро. По-късно Бартомеу заяви, че с оглед на платените данъци, трансферът на Неймар е достигнал 86,2 млн. евро.