Той е обвинен в кражби на коли и теглене на пари от чужда банкова карта

Окръжната прокуратура в Шумен изправя пред съда осъждан 13 пъти опасен рецидивист за кражби и противозаконно отнемане на две коли.


33-годишният Калоян Каинов от село Кичево, Варненско, е обвинен за противозаконно отнемане на два автомобила в условията на повторност, както и за неправомерно теглене на пари от чужда банкова карта. 

Още по темата

 

Първата кражба на кола станала на улица „Сан Стефано“ на 14 април. 2 часа след полунощ, той разбил патрона на магазин и откраднал цигари и други стоки, както и портфейл с няколко банкови карти на различни лица. Според съдебно-икономическата експертиза по делото общата стойност на откраднатите стоки и пари е оценена на 421 лева.

 

Същата нощ Калоян Каинов проникнал в гараж на къща в Каспичан, като разбил патрона с френски ключ, и откраднал автомобилни гуми и джанти на стойност 390 лева. На 15 април опасният рецидивист краде кола, паркирана на улица в Нови пазар.

 

От общия размер на причинените от подсъдимия 3511 лева имуществени вреди са възстановени само 2730 лева. Предстои насрочване на делото срещу 33-годишния Калоян Каинов.

 

Подсъдимият е осъждан 13 пъти, а в момента изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора.