История за семейно планиране в гетото, за търговия с яйцеклетки, за органи и бебета

 

Това е една история за семейно планиране в гетото, за търговия с яйцеклетки, за органи и бебета. За кръвосмешения. За глад и мизерия.

 

Елена Чопакова ви среща с д-р Красимир Романов. Неговото занимание е популярно - той е гинеколог. Пациентките, които д-р Романов лекува, са ромки. 


Историята на д-р Романов не е романтична, а необикновена. Почти няма мургава жена от Плевенска област, чиято бременност да не е наблюдавал. “Клиентките” му го търсят, когато искат да имат деца. Или когато вече не искат да имат деца. Не си мислете, че животът на д-р Романов е низ от слагане и махане на спирали. Ако д-р Романов стане политик, след всичко, което е направил и преживял, ще е първият, който знае за какво говори, когато говори за демографска криза. 

 

Сигурно се чудите защо му е на един лекар да се рови в ромските утроби и дори да не взема пари за това. Ние спряхме да се чудим. Приемете просто, че той е добър човек. И че за някои работи най-важното не е да вземеш пари накрая. А да оставиш нещо добро след себе си.