Жителите на града искат справедлив процес

 

Стрелча отново на протест срещу бившия кмет Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. И тази вечер жителите на града се събраха, за да поискат справедлив процес.

Още по темата

 

Обида, гняв и омраза. Това споделиха, че изпитват родителите на 16-годишното момиче, заради което цяла Стрелча настръхна. В следобедните часове пред кметството в града се събраха близо 400 души, които се обявиха за справедлив процес и най-вече - утре, в съда в Панагюрище да вземе решение Иван Евстатиев да остане за постоянно в ареста.

 

Припомняме, че преди седмица той постъпи в болница след прекаран инсулт според лекарите. След това адвокатите му поискаха по-лека мярка заради тежкото му здравословно състояние. Назначена бе тройна медицинска експертиза, според която той наистина е зле и трябва да се лекува не в ареста.

 

Адвокатите и прокуратурата обаче поискаха нова петорна експертиза, която да докаже наистина ли е болен Иван Евстатиев. Последната информация е, че той се възстановява и вече е по-добре. Адекватен е и говори.

 

В 12 часа на ябод хората от Стрелча отново ще се съберат в центъра на града и тръгват с организирани автобуси за съда в Панагюрище, където ще протестират.

 

"Тя се страхува много. Прекалено се страхува. И живее постоянно в страх", споделя бащата на 16-годишното момиче Георги Белухов.

 

„Все още е можем да повярваме какво се е случило. В шок сме, в депресия. Пълен кошмар. Дъщеря ми вече посещава училището. Приятелите, учителите, директорът - всички я подкрепят. Винаги има някой около нея. Възстановява се макар и бавно”, разказва майката на момичето Христина Белухова.


По думите й първият ден в училище момичето срещнало подкрепата на приятелите си.


„Посещаваме двама психолози. Работят предимно с нея, макар че и ние имаме нужда. Дано бързо да се въстанови”, добавя Христина Белухова.

 

Повече по темата гледайте във видеото.