Самият той каза, че не бил уведомен

 

Данъчните започнаха проверка на фирмите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Няма фиксиран срок, в който ще продължи проверката, а инициативата за нея е на приходната агенция.

 

Ще се изследва произходът на средствата за последните сделки, които бяха сключени от фирмите на Пеевски и фамилията му. Това съобщиха за Нова от НАП.

 

Още по темата

Данъчната инспекция идва в контекста на новите придобивки на депутата, за които стана ясно в последните месеци. Сред тях са дялове в „Булгартабак”, магазините „Техномаркет”, комбинат „Химко” във Враца. Сделките стават чрез фирмата „НСН Инвестмънт”, в която Пеевски държи 90%, а майка му Ирена Кръстева притежава другите 10%.

 

"Нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред за проверка от страна на НАП". Това заяви Делян Пеевски в интервю за Агенция „Фокус”. „Не ми е известно да има такава проверка, защото нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред. Но е странно, че проверките на НАП вече се официализират чрез „Медиапул“. Това ли е новият говорител на данъчните органи?”, коментира депутатът.

 

Той посочи, че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, защото както личните му доходи, така и приходите на дружествата, в които има участие, са напълно прозрачни и доказани. „По-интересен обаче е въпросът кога НАП със същото усърдие ще провери и бизнесите на Иво Прокопиев например”, каза още Делян Пеевски.