Бъдете внимателни с вятъра в планините в понеделник

 

Пролетни температури до дни. 


22 градуса показаха днес термометрите във Велико Търново. 23 градуса - в Ловеч! И тепърва ще става все по-топло. Още тази нощ и утре сутринта минималните температури ще са доста високи. Те ще са между 7 и 12 градуса.


А в понеделник през деня очакваме до 23 градуса във Велико Търново. Максималните измервания ще се намират в границите на 17 - 22 градуса. Причината за това пролетно време остава южният вятър. Утре той ще бъде умерен, в Източна България и северно от планините по-силен.


Нощта ще премина със слаби незначителни валежи и повече облаци, но в понеделник още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и следобед ще бъде слънчево. Валежите навсякъде ще спрат още в ранните сутрешните часове.


Бъдете внимателни с вятъра в планините! В понеделник той ще стига до ураганен. Сутринта в Западните масиви все още ще превалява дъжд, а по-наи-високите места от Рила и Пирин ще вали слаб сняг. До обяд обаче ще спре да вали и ще стане слънчево.


Заради южния вятър температурите ще са доста високи - до 13 градуса през деня на височина 1200 метра.


Във вторник вече ще е горещо. От 19 до 24 - 25 градуса през деня. Пак ще си е ветровито и предимно слънчево.


От сряда, след като вятърът смени посоката си, температурите ще започнат да се понижават.
В четвъртък, петък и събота вече ще бъде с валежи от дъжд и с още по-ниски температури, но пак ще остане топло за периода.