Там русенецът Кирил Фараонов изпращал българките с цел сексуална експлоатация

 

36-годишният Кирил Фараонов от Русе, задържан с европейска заповед за арест за трафик на хора и участие в организирана престъпна група, се съгласи да бъде екстрадиран във Франция. Адвокатът му обаче настоя, ако клиентът му бъде осъден зад граница, да излежава присъдата си в родината.

 

Делото бе гледано във вторник в Русенския окръжен съд, съобщава БГНЕС.

 

Мъжът си запази правото в тридневен срок да промени решението си. По тази причина делото за екстрадицията бе отложено за петък.

 

Русенецът е разследван във връзка с група от региона, която извършва трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за страни от Западна Европа, основно - Франция. Фараонов бил главен организатор на трафика. Имал двама съучастници. По системите за бързи парични преводи те получили над 200 000 евро, „спечелени” от престъпната дейност.

 

През октомври 2015 г. материалите по случая са докладвани в прокуратурата на град Марсилия, където започнало разследване. 

 

По време на днешното дело стана ясно, че Фараонов вече е бил задържан през декември с европейска заповед за арест, но е освободен след 72 часа, тъй като документът не бил преведен в срок от френски. Според адвоката на обвиняемия заповедта тогава е била свързана с обвинение за отвличане и побой. Той поиска на следващото заседание да бъде изискана тази преписка от прокуратурата. В този случай става дума за проститутка, която избягала и се е оплакала в Центъра за борба с трафика на хора в Марсилия, че била отвлечена от България от Кирил. Той обаче отрича.